Over Mij

Met mijn fotografie wil ik anderen laten zien hoe ik naar de wereld kijk. Ik kan me verwonderen over de schoonheid van de natuur, bepaald licht of de blik in iemands ogen. Deze dingen kunnen mij enthousiast maken en inspireren voor nieuwe foto’s.
Door middel van fotografie kan ik bepaalde gevoelens en emoties omzetten naar beeld die moeilijk in woorden zijn uit te leggen.  

Analoog

Tijdens wandelingen in de natuur neem ik mijn analoge camera mee. De hele wandeling hangt die om mijn nek, om magische momenten vast te leggen. Analoog fotograferen dwingt mij om nog meer te vertragen. Het is een kostbaar medium met maar een beperkt aantal foto’s per rolletje. Daarom neem ik de tijd per foto en worden er ook genoeg foto’s niet gemaakt, omdat de foto’s die ik neem wel de moeite waard moeten zijn. De kleur en de korrel van het filmrolletje hebben een grote invloed op de sfeer van de foto’s. Het is elke keer weer een spannend moment wanneer de foto’s binnen komen van het lab.

 

Wandellust

Wandelen in de natuur zorgt ervoor dat ik al mijn gedachtes op een rij kan zetten en beter het overzicht kan zien. Na het wandelen voel ik mij vaak geïnspireerd door de rust die ik heb ervaren en de dingen die ik heb gezien. Wandelen stimuleert mijn creativiteit.

Slecht weer

Het liefste fotografeer ik tijdens ‘’slecht’’ weer. Een dag met dichte mist, zie ik als een mogelijkheid om mooie sfeervolle foto’s te maken. Wandelen tussen de regenbuien door laat de wereld op een ander manier zien dan op een zonnige dag met strak blauwe lucht. Een portret shoot zou heel goed kunnen op één van deze momenten.

Opleiding

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de HKU met de opleiding Fine Art & Design in Education. Hier heb ik op een andere manier naar de wereld leren kijken. Ik heb hier de ruimte gekregen om mij te specialiseren in fotografie en verschillende druk technieken te onderzoeken zoals de fotografische ets en blauwdrukken.

Keramiek

Onder de naam Ceramics of the night maak ik keramiek. Op de draaischijf maak ik het liefste fijne theemokken. Ook maak ik veel door middel van handvormen. 

Rust

Ik ben van nature een rustig persoon. Tijdens een shoot hou ik dan ook van een ontspannen sfeer en helpt mijn rustige persoonlijkheid om jou op je gemak te laten voelen. 

Portret foto’s van mij door: Lisanne Lentink

nl_NLDutch